Büyücülük yaptıklarını iddia eden dolandırıcı çetesi yakalandı

30

Büyü yapma bahanesiyle dolandırıcılık yapan ve tamamı Suriyelilerden oluşan bir çetenin varlığını tespit eden Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibinde, şüphelilerin Altındağ ilçesinde bir evi özel eşyalarla dizayn edip, büyü merkezine dönüştürdüğü belirlendi.

Altındağ’daki evlerine mağdurları davet ederek para karşılığında dua okuma, muska yazma gibi yöntemlerle büyü yaparak sorunlarını çözdüklerini belirlenen çetenin ayrıca açtıkları bir internet sitesi üzerinden de özellikle Arap ülkelerindeki yabancı uyruklu kişilerle görüntülü konuşup, aynı şekilde büyü yapma bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından belirlenen 15 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonucunda özel dizayn edilen büyü evinin de bulunduğu 15 adreste yapılan operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli belgelere ve eşyalara el konuldu.

Evde yapılan aramalarda polisler tarafından ele geçirilen eşyalar polisleri bile şaşkına çevirirken evin içerisinde sözde büyü yapmak için kullanılan kuru öküz kafası, küçük oyuncak bebekler, kırmızı renkli heykeller ve sandalyeye halatla bağlanmış oyuncak bebekler ele geçirildi. Büyü yapmada kullanılan çok sayıda eşyaya el konuldu.

Baskında gözaltına alınan çete üyelerinin yıl öncesine kadar belediyeden yemek yardımı aldığı, son 1 yıldır ise büyü yapma vaadiyle vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla cip ve villa satın alarak, lüks yaşam sürdüğü belirlendi. Polis, operasyon kapsamında 2 kişiyi arama çalışmalarını ise sürdürüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.