Aydın’ın Didim ilçesinde meydana gelen olayda Ali Karateke ve oğlu Birol Karateke, rahatsızlanmaları sonucu ambulansla Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavisine başlanırken baba ve oğulun yedikleri bir şeyden dolayı zehirlendikleri belirlendi.
Ali Karateke ve oğlu Birol Karateke yapılan tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edilirken Ali Karateke tekrar rahatsızlanarak hayatını kaybetmesi üzerine ölümü şüpheli bulan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.
Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan Birol Karateke verdiği ifadesinde evlerine bir taksi ile hayır amacı ile getirilmiş olan gözlemeyi yedikten sonra rahatsızlandıklarını söylemesi üzerine polis ekipleri soruşturmayı derinleştirerek çevrede bulunan güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. İncelenen güvenlik kamera kayıtlarından aileye gözlemeyi getiren taksiciye ulaşan ekipler taksi şoförünün ifadesini aldı.
Taksi şoförü gözlemeleri dağıtmak için Betül K. adındaki kişinin verdiğini, gözlemeleri teslim alırken de yanında Sezgin K. ile ortak arkadaşları İ.Y.’yi gördüğünü söylemesi üzerine polis ekipleri tarafından İ.Y. gözaltına alındı.
İ.Y. emniyette verdiği ifadesinde Ali Karateke’nin kızı Betül K. ile sevgili olduklarını, Sezgin K. ile aralarında bir plan yaparak gözlemelerin içine böcek ilacı koyarak sevgilisinin babasının evine gönderdiklerini itiraf etmesi üzerine Betül K. ve Sezgin K. gözaltına alındı.
Polisler tarafından gözaltına alınan Betül K. verdiği ifadesinde “olayı erkek arkadaşının planladığını, babasının ve ağabeyinin ölmesi halinde tüm mirasın bana kalacağını söyleyerek beni ikna etti. Babamın gözlemeyi çok sevdiğini bildiğim için gözlemenin içine böcek ilacı koyarak babamın evine gönderdik” dedi.
Emniyette ifadeleri alınan 3 şüpheli adliyeye çıkarıldılar ve tutuklanarak cezaevine gönderildiler.